Україна, Житомир

Тріска для копчення

+38 (068) 494-24-24

Їжа, приготована методом копчення, має вишуканий смак і приємний аромат. Їй віддають перевагу гурмани. Домашні делікатеси після такого виду обробки корисні, оскільки містять низький рівень холестерину.

Детальніше: Способи заготівлі тріски для копчення

Для коптилень використовують тирсу, стружки, рубані тріски і тонкі гілочки. За технологією вони тліють з утворенням коптильного диму. Невеликий вогонь допустимо тільки в сиру погоду. Деревний матеріал повинен бути однакового розміру. Це допоможе уникнути надмірного горіння окремих елементів, які можуть залишити сліди кіптяви. До вибору дров потрібно поставитися серйозно.

Детальніше: Що вибрати в якості деревини для виготовлення тріски?

За технологією тріска з деревини повинна мати вигляд невеликих плашок, довжиною від 2-х до 3-х см і товщиною в два рази менше. Тоді при копченні вона розпадеться на потрібні фракції і не втратить корисних властивостей. Щоб виготовити деревний матеріал, знадобляться плотницький сокиру, невеликі круглі обрізки стовбура дерева, ємність з водою.

Детальніше: Самостійне виготовлення тріски для копчення